Nyhet

Triboron minskar förlusten

Miljöteknikbolaget Triboron redovisar en minskad nettoomsättning och förlust i det tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk till 0,2 miljoner kronor (0,3).

Rörelseresultatet uppgick till -3,0 miljoner kronor (-3,5).

Resultatet efter skatt blev -3,0 miljoner kronor (-3,5), och per aktie -0,12 kronor (-0,14).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,5 miljoner kronor (-2,8).

Likvida medel uppgick till 4,7 miljoner kronor (16,3).

"Trots pandemin kan jag konstatera att vi flyttar fram positionerna bland potentiella kunder. Efter rapportperiodens utgång har Triboron tecknat en avsiktsförklaring med en internationell aktör inom kemikalie- och bränsleproduktion avseende ett potentiellt samarbete för att lansera ett nytt bränsle för både 2- och 4-taktsmotorer för den europeiska marknaden. Jag är övertygad om att det underliggande behovet av vår teknologi kommer att finnas kvar länge än. Vi fortsätter att arbeta hårt för att nå våra finansiella mål och leverera den avkastning våra aktieägare förväntar sig", säger vd Pär Krossling i en kommentar.

Triboron, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,20,3-33,3%
Rörelseresultat-3,0-3,5
Nettoresultat-3,0-3,5
Resultat per aktie, kronor-0,12-0,14
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,5-2,8
Likvida medel4,716,3-71,2%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Triboron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Triboron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt