Trifork klättrar 30 procent i premiärhandeln på Köpenhamnsbörsen

Nyhet

{newsItem.title}

Trifork klättrar 30 procent i premiärhandeln på Köpenhamnsbörsen

Mjukvarubolaget Trifork började i dag den 1 juni att handlas på Köpenhamnsbörsen, Nasdaq Copenhagen. Aktien handlas på segmentet Midcap med kortnamnet TRIFOR.

Bolaget grundades 1996 i Danmark, men har sitt huvudkontor och säte i Schindellegi i Schweiz. Bolaget har kontor i elva länder i Europa och Nordamerika med drygt 800 anställda.

Trifork genomförde inför noteringen en nyemission som blev övertecknad och tillfördes 120 miljoner danska kronor från nyemitterade aktier. Teckningskursen var 150 danska kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 200 danska kronor som högst betalt och 191 danska kronor som lägst betalt. Klockan 10.45 var senast betalt 194,88 danska kronor, vilket är uppgång på 30 procent jämfört med teckningskursen på 150 danska kronor. Aktier för 5,4 miljoner danska kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 19,74 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 3,8 miljarder danska kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trifork (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trifork (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev