Trustly börjar hantera slutkunder i enlighet med lagen om åtgärder mot penningtvätt

Nyhet

Trustly

Trustly börjar hantera slutkunder i enlighet med lagen om åtgärder mot penningtvätt

Betalteknikjätten Trustly har börjat hantera slutanvändare i Europa, det vill säga konsumenter som betalar med Trustlys tjänst, i enlighet med lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Förändringarna görs mot bakgrund av Finansinspektionens (FI) preliminära bedömning kring slutanvändare som nyligen kommunicerats till Trustly, och är samtidigt ett led i förverkligandet av bolagets ambition att som en betydande aktör på betaltjänstmarknaden kontinuerligt utveckla sin roll i arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism", skriver bolaget.

Johan Tjärnberg, styrelseordförande för Trustly, kommenterar: ”Regelefterlevnad har alltid varit, och kommer alltid att vara, en fråga av högsta vikt för Trustly. Trustly väljer redan nu, i avvaktan på FI:s slutliga beslut, att anpassa sig till FI:s preliminära bedömning och börja behandla berörda slutanvändare som kunder och genomföra kundkännedomsåtgärder i de fall som det krävs. Som kund, partner och användare av Trustlys tjänster ska man alltid känna sig försäkrad om att vi efterlever tillämplig lagstiftning.”

Trustly valde i våras att skjuta upp sin planerade börsnotering i samband med att FI började granska bolagets arbete kring högriskkunder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trustly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trustly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev