Trustlys omsättning och justerade ebitda-resultat ökar - stark tillväxt i Nordamerika

Nyhet

Trustlys

Trustlys omsättning och justerade ebitda-resultat ökar - stark tillväxt i Nordamerika

Betalteknikjätten Trustly redovisar ökad omsättning och högre justerat ebitda-resultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 41,1 procent till 680 miljoner kronor (482). I konstant valuta ökade omsättningen med 49 procent.

Omsättningen i Nordamerika ökade med med 481 procent och utgjorde 26 procent av nettoomsättningen.

”Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi och levererade stark tillväxt med god lönsamhet i andra kvartalet 2021. Nordamerika bidrog mest, med en intäktsökning om 481 procent år/år drivet av en kraftig ökning i processade betalvolymer och datatransaktioner", uppger bolagets vd Oscar Berglund.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 303 miljoner kronor (224), med en justerad ebitda-marginal på 44,6 procent (46,5).

Total transaktionsvolym uppgick till 69 miljarder kronor, en ökning med 61 procent mot samma period föregående år.

Trustlys kostnader för investeringar uppgick till 2 procent av nettoomsättningen (4).

"Jag ser fortsatt stora möjligheter för Trustly framöver. Vi fortsätter att definiera om marknaden för onlinebetalningar och möjliggöra ett skifte mot ett kortlöst samhälle, där konto-till-kontobetalningar blir en ny global betalningsstandard", fortsätter Berglund.

Trustly, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning68048241,1%
EBITDA, justerat30322435,3%
EBITDA-marginal, justerad44,6%46,5%


http://media.finwire.com/media/FWM00630FC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trustly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trustly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev