Tui ser ljusning i bokningsbeteenden bland kunderna - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Tui ser ljusning i bokningsbeteenden bland kunderna

Resegruppen Tui ser att vaccinationerna, ökad tillgänglighet av snabba självtester för covid-19 och planerade återöppningsstrategier i Europa haft en positiv effekt på kundernas bokningsbeteenden. Det framgår av ett pressmeddelande i samband med årsstämman 2021.

Särskilt i Tyskland och Storbritannien är intresset för att boka biljetter påtagligt. Ökat intresse för sommarsemestrar märks genom alla distributionskanaler, tillägger Tui.

Det anses finnas anledning att titta framåt med stor optimism, till skillnad från sommaren 2020 då vaccin och covid-19-tester inte var tillgängliga.

Totalt sett är bokningsläget inför sommaren oförändrat på 2,8 miljoner bokningar, motsvarande ett tapp om 60 procent mot jämförelseperioden 2019. Samtidigt har den totala kapaciteten under högsäsongen i sommar justerats till 75 procent, från tidigare 80 procent.

Tui skriver vidare att likviditeten är säkrad. Per den 22 mars hade bolaget tillgängliga likvida medel på 1,6 miljarder euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om TUI

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TUI

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev