TÜV SÜD upphäver temporärt Getinges CE-certifikat för Cardiosave
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TÜV SÜD upphäver temporärt Getinges CE-certifikat för Cardiosave

Medicinteknikbolaget Getinge meddelar att organet för certifieringstjänster, TÜV SÜD, upphäver temporärt CE-certifikatet för bolagets aortaballongpump, Cardiosave, med omedelbar verkan. Företaget har fått sex månader på sig att vidta korrigerade åtgärder. Den finansiella påverkan förväntas inte bli materiell för Getinge.

Getinge har tidigare kommunicerats att CE-certifikatet för Getinges dotterbolag Datascopes aortaballongpump Cardiosave återställdes av TÜV SÜD i juli 2023 efter ungefär tre månaders suspension på grund av brister som identifierats utifrån tillämplig reglering. Detta beslut förenades med villkor som måste uppfyllas av Getinge för att behålla CE-certifikatet. Certifikatet är obligatoriskt för leveranser av Cardiosave i länder som kräver CE-certifiering.

TÜV SÜD har nu utvärderat Getinges efterlevnad av villkoren och bedömt att de endast är delvis uppfyllda. TÜV SÜD har därför begärt att Getinge ska skynda på genomförandet av produktförbättringar och korrigerande säkerhetsåtgärder på fältet. Komponentbrist, som Getinge tidigare har kommunicerat om, är en av anledningarna till att tidslinjen för att genomföra förbättringar inte har uppfyllts.

TÜV SÜD har beslutat att omedelbart upphäva CE-certifikatet under sex månader. Under den här perioden, kommer Getinge inte att kunna förse kunder i länder som kräver CE-certifikat med aortaballongpumpar, vilka svarar för 100 miljoner kronor av Getinges årliga försäljning av Cardiosave.

TÜV SÜD:s beslut påverkar inte den redan installerade basen av Cardiosave. Detta betyder att produkter som redan finns på marknaden kan fortsätta att användas och maskiner som är under distribution kan levereras. Förbrukningsvaror och reservdelar till aortaballongpumpar påverkas inte av beslutet.

Samtidigt som arbete pågår för att återfå CE-certifikatet för Cardiosave, accelererar Getinge utvecklingen av nästa generation av produkten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Getinge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt