Två av Bicos grundare lämnar bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Två av Bicos grundare lämnar bolaget

Bioteknikbolaget Bicos grundare Erik Gatenholm och Hector Martinez lämnar efter diskussion med styrelsen nu bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erik Gatenholm och Hector Martinez grundade tillsammans med ytterligare en person Bico 2016.
Gatenholm var vd och koncernchef fram till den 20 november 2023.

Gatenholm har sedan dess innehaft en roll som senior rådgivare samt fortsatt att vara styrelseledamot. Hector Martinez ingick i styrelsen till 2019 och har varit teknikchef och sedan januari 2022 vice vd i bolaget fram till idag.

Dagens besked innebär att Erik Gatenholm idag har lämnat rollen som senior rådgivare och att Hector Martinez avslutat sin tjänst som teknikchef och vice vd. Erik Gatenholm meddelar samtidigt att han inte ställer upp för omval till styrelsen vid årsstämman den 20 maj.

Bicos styrelseordförande Rolf Classon uppger att flera saker bidragit till diskussionen, bland annat den nyligen framlagda externa visselblåsarutredningen där bolagets aggressiva säljkultur under åren 2017-2021 belystes. Rapporten har inte kunnat visa att någon brottslighet förekommit och föranleder inte heller några ytterligare redovisningsåtgärder, men styrelsen och grundarna ser med stort allvar på det inträffade.

En del av det som den externa utredningen tar upp, uppdagades redan 2022 av den interna utredning som gjordes då. Bolaget gjorde därför nedskrivningar av kundfordringar och fortsatte därefter det arbete som tidigare hade inletts med att förstärka de interna kontrollsystemen.

- Alla grundare har en påverkan på bolagets kultur. Därför är det som en följd av det som förevarit naturligt att Erik Gatenholm och Hector Martinez, som var både grundare och vd respektive teknikchef och vice vd, av omsorg för bolaget nu lämnat, säger Rolf Classon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BICO Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BICO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt