Nyhet

Uber

Uber levererar första vinsten på justerad ebitda-nivå (R)

(Korrigerar valutaenhet som är miljoner och inte miljarder)

Tech-bjässen Uber redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. För första gången gör bolaget vinst mätt på justerad ebitda.

Omsättningen steg 72,2 procent till 4 845 miljoner dollar (2 813). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 4 416.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 8 miljoner dollar (-625), med en justerad ebitda-marginal på 0,2 procent.

Resultat per aktie hamnade på -1,28 dollar (-0,62).

Nettoförlusten blev cirka 2,4 miljarder dollar vilket främst beror på ett minskat värde på investeringen i kinesiska Didi.

För det fjärde kvartalet förutser Uber bruttobokningar på 25-26 miljarder dollar och ett justerat ebitda på 25-75 miljoner dollar.

Aktien sjönk 2 procent i efterhandeln.

Uber, MUSDQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020Förändring
Nettoomsättning4 8454 4169,7%2 81372,2%
EBITDA, justerat8-625
Resultat per aktie, USD-1,28-0,62
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM006906D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt