Ubisoft planerar göra sin storsäljare Assassin´s Creed till live service-spel - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Ubisoft planerar göra sin storsäljare Assassin´s Creed till live service-spel - BN

Den börsnoterade franska spelutvecklaren Ubisoft har planer på att göra sin storsäljande spelserie Assassin´s Creed till ett live service-spel. Det rapporterar Bloomberg News renommerade speljournalist Jason Schreier.

Projektet går under namnet Assassin´s Creed Infinity internt hos Ubisoft och ska bli till ett live service-spel där spelare kan röra sig mellan flera världar tillsammans med andra, till skillnad från de tidigare spelen i serien som är fokuserade på enspelarläge och specifika tidsperioder.

Spelet sägs vara inspirerat av andra live service-spel såsom Fortnite och Grand Theft Auto V, men det bedöms släppas först om flera år.

Live service-spel är en affärsmodell som har genererat stora intäkter för andra företag, däribland Take Two Interactive med Grand Theft Auto V.

Aktien är upp marginellt på den franska börsen i dag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ubisoft Entertainment

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ubisoft Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev