Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Upsales

Upsales Technology ökar omsättning och ARR - resultatet minskar

Plattformsbolaget Upsales Technology redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade däremot.

"Vi fortsätter vår ambitiösa tillväxtresa mot att bli ett betydligt större bolag på ett par års sikt och det är glädjande att se att ARR-tillväxten rullande tolv månader ökar för fjärde kvartalet i rad", kommenterar vd Daniel Wikberg.

Omsättningen steg 19,6 procent till 22,0 miljoner kronor (18,4).

Årligt återkommande intäkter, ett viktigt mått för Saas-bolag, uppgick till 98,4 miljoner kronor (75,5). Ökningen i ARR under kvartalet var 6,3 miljoner vilket innebär en tillväxt på 6,8 procent.

Ebitda-resultat blev 4,1 miljoner kronor (5,1), med en ebitda-marginal på 18,6 procent (27,7).

Rörelseresultatet blev 2,2 miljoner kronor (2,8), med en rörelsemarginal på 10,0 procent (15,2).

Resultatet efter skatt blev 1,8 miljoner kronor (2,1), en minskning med 14,3 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,2 miljoner kronor (2,4).

"Organisationen har vuxit med 87 procent de senaste tolv månaderna och tillväxten accelererar, ett bevis på skalbarheten i vår affärsmodell. Lönsamheten är fortsatt stark trots en accelererande tillväxt. Vår ambition är att växa bolaget med lönsamhet över tid, men vi kommer alltid prioritera tillväxt före kortsiktig lönsamhet", skriver Daniel Wikberg i sitt vd-ord.

Upsales Technology, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning22,018,419,6%
EBITDA4,15,1-19,6%
EBITDA-marginal18,6%27,7%
Rörelseresultat2,22,8-21,4%
Rörelsemarginal10,0%15,2%
Nettoresultat1,82,1-14,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet2,22,4-8,3%


http://media.finwire.com/media/FWS0063614-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Upsales

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Upsales

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt