Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USWE

USWE Sports genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 juni

USWE Sports ska noteras på Nasdaq First North Growth Market. Anmälningstiden inleds den 1 juni och avslutas den 14 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

USWE Sports är ett svenskt företag som utvecklar och producerar ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden.

Erbjudandet omfattar 1,27 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 39,50 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är säkrad till 40 miljoner kronor, motsvarande 80 procent av emissionslikviden.

- USWE har sedan starten fokuserat på innovativa lösningar för sport- och outdoorprodukter som förhöjer upplevelsen för utövaren. Vi hittar nya vägar i en ofta konservativ bransch och ser den kommande listningen på Nasdaq First North som en viktig milstolpe för att fortsätta med just detta. Nyemissionen ger oss kapital till att ta nästa steg avseende utveckling av nya produkter, men också till att säkra rörelsekapital för ett växande sortiment och internationell expansion. Den planerade marknadsnoteringen av aktien ger oss dessutom förutsättningar för en ny dimension i vår kundinteraktion där våra kunder nu också erbjuds att bli delägare, kommenterar vd Jacob Westerberg.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt