Nyhet

USWE

USWE Sports genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 juni

USWE Sports ska noteras på Nasdaq First North Growth Market. Anmälningstiden inleds den 1 juni och avslutas den 14 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

USWE Sports är ett svenskt företag som utvecklar och producerar ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden.

Erbjudandet omfattar 1,27 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 39,50 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är säkrad till 40 miljoner kronor, motsvarande 80 procent av emissionslikviden.

- USWE har sedan starten fokuserat på innovativa lösningar för sport- och outdoorprodukter som förhöjer upplevelsen för utövaren. Vi hittar nya vägar i en ofta konservativ bransch och ser den kommande listningen på Nasdaq First North som en viktig milstolpe för att fortsätta med just detta. Nyemissionen ger oss kapital till att ta nästa steg avseende utveckling av nya produkter, men också till att säkra rörelsekapital för ett växande sortiment och internationell expansion. Den planerade marknadsnoteringen av aktien ger oss dessutom förutsättningar för en ny dimension i vår kundinteraktion där våra kunder nu också erbjuds att bli delägare, kommenterar vd Jacob Westerberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt