Nyhet

Vadsbo

Vadsbo Switchtech ökade omsättningen och resultatet under kvartalet - avslutar året med förbättrad lönsamhet

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech ökade omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 1,4 procent till 7,3 miljoner kronor (7,2).

Ebitda-resultat blev 0,2 miljoner kronor (0,4), med en ebitda-marginal på 2,7 procent (5,6).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner kronor (-0,4). Resultatet efter skatt blev -0,2 miljoner kronor (-0,4). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0 miljoner kronor (0).

"Att få träffa våra kunder igen efter att restriktionerna har minskat har varit mycket stimulerande och vi ser tack vare detta redan nu ett ökat intresse för våra produkter och lösningar. Vi levererar en ökning i vår proffsaffär med 16 procent under det tredje kvartalet mot föregående år. Tillväxten är direkt kopplad till vår satsning med Casambi och projektmarknaden, där vi ser en ökad marginal och kundnöjdhet med återkommande kunder", skriver vd Henrik Lönner i rapporten.

Exportmarknaden ökade med 16 procent mot föregående år.

"Det råder komponentbrist vilket påverkar leveranser i hela elektronikbranschen. Vadsbo tog ett strategiskt beslut tidigt under året att säkra upp komponentlager för bolagets egna kritiska produkter. Detta innebär att vi kommer att kunna leverera under hela vintern vilket vi tror kan stärka vår position på marknaden. Dock drabbas även vi av höjda priser på våra inköp vilket kan påverka våra marginaler på sikt. Vi arbetar nära våra leverantörer för att säkra upp kommande leveranser och hålla nere kostnaderna", skriver Lönner.

Vadsbo Switchtech-chefen skriver att man kommer att avsluta året med förbättrad lönsamhet.

Vadsbo Switchtech, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning7,37,21,4%
EBITDA0,20,4-50,0%
EBITDA-marginal2,7%5,6%
Rörelseresultat-0,2-0,4
Nettoresultat-0,2-0,4
Kassaflöde från löpande verksamhet00


http://media.finwire.com/media/FWS006973E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt