Nyhet

Viking

Viking Line minskar omsättningen i första kvartalet - fortsatt stor osäkerhet till följd av pandemin

Åländska rederibolaget Viking Line redovisar minskande omsättning samt lägre förlust i första kvartalet jämfört med samma period föregående år. Verksamheten har fortsatt präglats av coronapandemin och fokus har varit på trafikplikten samt kostnadsreduceringar.

Omsättningen sjönk 67,2 procent till 24,6 miljoner euro (75).

Rörelseresultatet blev -7,7 miljoner euro (-21,5).

Resultatet före skatt var -8,9 miljoner euro (-23,4).

Resultatet efter skatt blev -7,2 miljoner euro (-18,7).

Viking Line reducerade kostnaderna för löner, anställningsförmåner samt övriga driftkostnader med över 50 procent under kvartalet jämfört med föregående års period.

Det ges ingen resultatprognos för helåret då osäkerheterna fortsatt är för stora till följd av pandemin. Det råder stor osäkerhet i hur myndighetskrav, stöd, vaccinering samt marknadens efterfrågan kommer påverka Viking Lines resultat under resterande del av året.

Viking Line, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning24,675-67,2%
Rörelseresultat-7,7-21,5
Resultat före skatt-8,9-23,4
Nettoresultat-7,2-18,7


http://media.finwire.com/media/FWM005EC75-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Viking Line

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Viking Line

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt