Viking Line vänder till positivt resultat i Q3, vill göra företrädesemission på 50 miljoner euro
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viking Line vänder till positivt resultat i Q3, vill göra företrädesemission på 50 miljoner euro

Viking

Åländska rederibolaget Viking Line såg omsättningen lyfta ordentligt i det tredje kvartalet. Bolaget vänder också fjolårets förlust till en vinst på 20 miljoner euro. Därutöver vill bolaget dra in nytt kapital genom en företrädesemission.

Omsättningen steg till 97,5 miljoner euro (56,6).

Rörelseresultatet blev 26,0 miljoner euro (-7,8), med en rörelsemarginal på 26,7 procent.

Resultatet före skatt var 24,9 miljoner euro (-8,8), och efter skatt 20,0 miljoner euro (-7,1).

"Resultatet för koncernens tredje kvartal överträffade förväntningarna. Verksamheten har fortsättningsvis präglats av passagerarvolymer som klart understiger de som uppnåddes före pandemin och därmed har vi haft en fortsatt fokusering på driftskostnaderna. Effektiviteten har förbättrats både avseende intäkter och kostnader. Resultatet för det tredje kvartalet kan därför under rådande omständigheter anses vara glädjande", kommenterar vd Jan Hanses.

Viking Line-chefen konstaterar också att man ser slutet på pandemins effekter mot bakgrund av att rörelseresultat nu varit positivt tre år i rad.

Samtidigt har pandemins effekter fått bolaget att sammankalla en extra årsstämma den 29 oktober för att besluta om en potentiell företrädesemission, enligt ett separat pressmeddelande. Bolaget vill ta in cirka 50 miljoner euro och siktar på att ha emissionen genomförd senast vid slutet av mars 2022.

Syftet med emissionen är att stärka bolagets balans-, finansierings- och likviditetsposition, vilka har påverkats av de exceptionella omständigheterna orsakade av covid-19-pandemin, heter det.

Viking Line, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning97,556,672,3%
Rörelseresultat26,0-7,8
Rörelsemarginal26,7%
Resultat före skatt24,9-8,8
Nettoresultat20,0-7,1


http://media.finwire.com/media/FWM00688D3-table-1

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viking Line

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viking Line

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.