Nyhet

Vimian inleder vaccinsamarbete med Angany

Veterinärbolaget Vimian har tecknat avtal med Angany om att utveckla nya vacciner för allergi och atopisk dermatit. Det framgår av ett pressmeddelande.

Angany är ett kanadensiskt bioteknikföretag fokuserat på utveckling av nya biopartikelbaserade vacciner. Genom partnerskapet strävar Nextmune och Angany efter att utveckla snabbare verkande och effektivare vacciner för att långsiktigt förebygga allergiutbrott hos hundar, katter och hästar.

De totala betalningarna till Angany under utvecklingsperioden uppskattas till 20 miljoner dollar, villkorat ett framgångsrikt slutförande av successiva milstolpar för utveckling och marknadslansering från 2022. Produkterna som ska utvecklas adresserar marknaden för allergi och atopisk dermatit, som årligen uppges omsätta 1 miljard dollar.

"Många sällskapsdjur lider av svåra allergier med ihållande eller återkommande klåda, hudskador eller andningsproblem. De tillgängliga behandlingarna kräver livslång administrering och täta besök hos veterinären. Genom detta partnerskap strävar vi efter att utveckla nya, längre och snabbare verkande vacciner för att förhindra allergitecken hos djur. Detta är en verkligt spännande, nästa generations vaccinmöjlighet som kan förbättra livskvaliteten för miljontals hundar, katter och hästar runt om i världen”, säger Magnus Kjellberg, vd för Nextmune, operativt bolag inom Vimian Groups Specialty Pharma-segment.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt