Nyhet

Virgin

Virgin Galactic fördröjer återigen kommersiella rymdflygningar

Rymdturismbolaget Virgin Galactic skjuter återigen upp den planerade starten för sina kommersiella flygningar ut i rymden. Första flygningen väntas nu inträffa under det andra kvartalet nästa år, rapporterar CNBC.

Tidigare har företaget, som grundats av den välkände entreprenören Richard Branson, skjutit upp starten från fjärde kvartalet i år till första kvartalet nästa år.

Virgin Galactic renoverar för närvarande VMS Eve som spelar en nyckelroll i uppskjutningarna då det transporterar dess farkoster den första biten upp i luften vid start.

Företaget rapporterade under gårdagen även siffror för det andra kvartalet, som innehöll en justerad ebitda-förlust om 93 miljoner dollar - vilket är större än den förlust på 77 miljoner dollar som uppvisades under förra kvartalet. Man planerar även en nyemission om 300 miljoner dollar framöver för att förbättra den finansiella situationen.

Aktien rasar drygt 12 procent i förhandeln i USA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt