Visa ska satsa mer på mervärdestjänster - ska tre- eller fyrdubbla omsättningen från affärsområdet - Norden-chef
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Visa ska satsa mer på mervärdestjänster - ska tre- eller fyrdubbla omsättningen från affärsområdet - Norden-chef

Visa

Amerikanska kortbjässen Visa, som historiskt gynnats av konverteringen från kontanter till kort, ska nu genomföra ett skifte och satsa mer på mervärdestjänster. Bolaget planerar att bli ett nytt nav inom finansiella system, eller ett så kallat "nätverk av nätverk".

- Inom en femårshorisont vill jag se att vi har tre- eller fyrdubblat verksamheten inom mervärdestjänster i Norden. Då skulle vi kunna kalla oss framgångsrika, säger den nytillträdde Nordenchefen Philip Konopik i en intervju med Finwire News.

Bland mervärdestjänster inkluderas bland annat lösningar för realtidsbetalningar, applikationsprogrammeringsgränssnitt för kryptovalutor, autentisering och säkerhet vid betalningar med mera.

Konopik har nyligen anställts i Norden för att utforma det strategiska arbetet i regionen som anses vara en spjutspets med mycket betalningsinnovationer och en hög digital bas.

- Kortverksamheten har kommit långt i Norden och tillväxttakten i traditionella verksamheten går ned. De nya tjänsterna kommer att växa snabbt och vi vill gärna se att den nya affären står för hälften av våra intäkter till slut, förmedlar regionschefen om balansen mellan affärerna.

Visa uppges även vara i framkanten inom betalningar med kryptovalutor, och ambitionen är att bli lika stor här som inom kortbetalningar.

- Vi kommer att ha samma position inom kryptovalutor som inom fiatvarianter, förutspår Konopik.

Han förtydligar emellertid projektet och betonar att det inte är aktuellt med decentraliserade digitala tillgångar som Bitcoin och Ethereum av flera anledningar.

Exempelvis Bitcoin beskrivs ha problem med reglering och för att det kan användas för att finansiera terrorism. Idag finns även problematiken i att det inte heller kan nyttjas som ett betalmedel på grund av den stora volatiliteten i priset jämfört med dollarn.

Istället ligger fokus på så kallade "stablecoins" vilka är kryptovalutor som backas upp av en valuta vilket innebär att de har enklare att behålla sitt värde. Stablecoin är knutna till en annan tillgång som amerikanska dollarn eller en korg av flera olika valutor.

Nyligen presenterades ett samarbete med Crypto.com samt Anchorage som ska skapa en brygga mellan digitala valutor och fiatversioner. Det ska göra att pengar lättare går att överföra digitalt och över gränser.

- Det finns ingen idé att bygga något som någon annan redan har byggt, utan det handlar snarare om att hitta rätt partner som kan utveckla vårt nätverk så det blir större, heter det.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Visa Inc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Visa Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt