Nyhet

Voi

Voi tar in 115 miljoner dollar i ny finansieringsrunda - förbereder inför börsnotering (uppdatering)

(Uppdaterar med förtydligat citat i sista stycket)

Investmentbolaget VNV Globals portföljbolag Voi Technology har tagit in 115 miljoner dollar i en serie D-finansieringsrunda, enligt ett pressmeddelande.

Under det senaste året har Voi expanderat till nya marknader samt levererat en intäktstillväxt på 140 procent till över 100 miljoner dollar. Enligt Voi själva har man stått sig bra mot den hårda konkurrensen på marknaden och bland annat uppnått en marknadsandel på 70 procent i Storbritannien.

Bland investerarna i finansieringsrundan fanns VNV Global, Raine Group, Inbox Capital och Nordic Ninja och Stena Sessan. Voi har nu tagit in totalt 430 miljoner dollar sedan bolaget grundades. Under 2021 uppgår finansieringen till 160 miljoner dollar och värderingen är nu över 1 miljard dollar, skriver Financial Times.

Kapitalet från investeringsrundan ska användas för att fortsatt expandera Vois plattform till nya marknader nästa år.

I samband med finansieringsrundan uppger vd Fredrik Hjelm till Financial Times att man förbereder sig för en notering. Bolaget överväger fortfarande var man ska listas men det blir troligtvis i Europa.

"Vi har påbörjat förberedelser, men inte satt ned foten om när, var eller hur noteringen ska ske. Det är svårt att säga om det sker redan under 2022, eftersom det finns många externa faktorer som kan påverka, men vi ska i alla fall vara redo internt för börsen nästa år”, säger Fredrik Hjelm till Di Digital.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt