Volvo Cars satte nytt försäljningsrekord under första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Volvo Cars satte nytt försäljningsrekord under första kvartalet

Volvo Cars rapporterar sitt bästa förstakvartal någonsin efter att ha ökat försäljningen med 40,8 procent till 185 698 bilar (131 889), jämfört med året innan.

Det är främst i Kina som bolaget gått starkt med en ökning på 117,7 procent till 45 232 bilar under årets första tre månader. Volvo skriver att efterfrågan har varit fortsatt stark för lokalt producerade S90.

Försäljningen i mars var 62,3 procent högre till 75 315 sålda bilar.

El- och hybridvarianter stod för 26 procent av den globala försäljningen och 39 procent av försäljningen i Europa under månaden.

https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/280438/volvo-cars-reports-408-per-cent-growth-in-the-first-quarter-of-2021

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev