Nyhet

Vonovia

Vonovia höjer helårsguidning efter stabil tillväxt under första halvåret

Tyska bostadsjätten Vonovia redovisar ökade intäkter och förbättrat ebitda-resultat i det första halvåret, vilket leder till en höjning av helårsguidningen.

Totala intäkter ökade med 10 procent till 2 101,9 miljoner euro (2 312,3), främst till följd av en enskild försäljning av 1 865 bostadsenheter under kvartalet.

Det justerade ebitda-resultatet ökade med 8,4 procent till 1 021,8 miljoner euro (942,2). Inom hyresverksamheten uppgick det justerade ebitda-resultatet till 823,8 miljoner euro (781,4).

Det totala nettovärdet på Vonovias fastighetstillgångar uppgick vid halvårets utgång till 39,4 miljarder euro, en ökning med 10,9 procent jämfört med slutet på 2020.

Till följd av halvårets stabila tillväxt höjer Vonovia helårsguidningen för det justerade ebitda-resultatet till mellan 2 055 och 2 105 miljoner euro, en ökning med 80 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vonovia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vonovia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt