Nyhet

Walmart

Walmart dementerar större partnerskap med Litecoin (R)

(Rättelsen avser att Walmart dementerar uppgifterna om att man inlett ett partnerskap med Litecoin).

Detaljhandelsjätten Walmart tillkännager ett större partnerskap med kryptovalutan Litecoin, LTC. Det framgår av ett pressmeddelande, vilket dock senare dementerades av Walmart.

Samarbetet fick kryptovalutan initialt att stiga från 1 511,56 kronor till drygt 1 994 kronor som högst men har nu sjunkit ner till 1 622,87 kronor.

"Drivkraften och spänningen kring användningen av kryptovaluta är obestridlig, och vi är beredda att göra onlineshopping enkelt för våra kunder. Som en ledande e-handelsbutik är vi engagerade i att föra innovationer till online-shoppingupplevelsen. Genom att integrera Litecoin kommer vi att gör det möjligt för kunderna att uppleva en mycket smidig kassaupplevelse med nästan omedelbar transaktionsbekräftelse och nästan noll avgifter oavsett var i världen de är. Vi är mycket glada över att arbeta tillsammans med Litecoin Foundation och ytterligare förnya vår verksamhet. Den 1 oktober kommer alla e-handelsbutiker att ha implementerat ett "Pay with Litecoin Option", säger Doug McMillon, vd för Walmart.

Charlie Lee, Litecoins skapare och vd för Litecoin kommenterade: "LTC:s superlåga avgifter och snabba transaktionstider är perfekta för en ledande e-handelsbutik som Walmart. Vi är glada och oerhört glada över att vår kryptovaluta nu stöds av Walmart, vilket öppnar mer möjligheter för alla handlare att acceptera Litecoin i framtiden."

Walmarts aktie tar emot beskedet ljummet med en uppgång om 0,4 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walmart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walmart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt