Xbrane Biopharma lägger ned utvecklingen av Xtrudane - inför besparingsprogram (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xbrane Biopharma lägger ned utvecklingen av Xtrudane - inför besparingsprogram (uppdatering)

(mer detaljer om kassaflödet samt vd-kommentar)

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma ska fokusera sin utvecklingsportfölj och som en konsekvens kommer utvecklingen av Xtrudane, biosimilarkandidat till storsäljande läkemedlet Keytruda, avslutas. Vidare införs ett kostnadsbesparingsprogram som förväntas resultera i cirka 50 miljoner kronor i årliga besparingar när det är fullt implementerat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets huvudsakliga fokus är att nå positivt kassaflöde så snart som möjligt och som tidigare kommunicerat senast under första kvartalet 2025. Därför har styrelsen beslutat att fokusera utvecklingsportföljen på biosimilarkandidater med etablerade kommersialiseringspartners, Ximluci (Lucentis biosimilar) och BIIB801 (Cimzia biosimilarkandidat), och Xdivane (Opdivo biosimilarkandidat), den senare med ambition om utlicensiering i närtid. Xdarzane (Darzalex biosimilarkandidat) behålls i portföljen medan utvecklingen av Xtrudane alltså avslutas.

Besparingarna sker inom samtliga områden och omfattar neddragningar om totalt cirka 40 tjänster sammantaget för både anställda och konsulter. Besparingarna realiseras successivt och förväntas vara fullt implementerade i tredje kvartalet 2024.

”Hela vår bolagsidé och gärning bygger på att driva en förändring mot ett hållbart sjukvårdssystem med lika möjlighet till hälsa globalt. Dock måste vi nu, för att långsiktigt kunna fortsätta att driva denna förändring, fokusera på vår kortsiktiga finansiella hållbarhet. Fokuseringen av vår utvecklingsportfölj och implementeringen av detta kostnadsbesparingsprogram är tyvärr en nödvändighet för att uppnå detta. Jag beklagar djupt att våra medarbetare drabbas och att värdefull kompetens tvingas lämna bolaget”, kommenterar Martin Åmark, vd i Xbrane.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Xbrane Biopharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Xbrane Biopharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt