Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

XP Chemistries fått nya studieresultat - bolagets kapsaicin ska inte vara genotoxiskt

Kapsaicin-bolaget XP Chemistries har fått nya studieresultat som sägs slå fast att det internt producerade kapsaicinet ej är genotoxisk och alltså inte ger upphov till strukturella eller numeriska förändringar av kromosomer i mänskliga celler.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Resultaten ska vara de som behövs för att avfärda genotoxiska cancerrisker i samband med vissa godkännande processer.

- Det är mycket positivt att vi även i den mer omfattande studien angående genotoxiska effekter av vårt kapsaicin erhållit tydliga resultat som visar att vårt kapsaicin är helt säkert. Detta innebär att vi har klarat av en mycket viktig milstolpe på vägen mot att få vårt kapsaicin godkänt för användning i djurfoder och kosttillskott, säger vd Erik Nelsson.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om XP Chemistries

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien XP Chemistries

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.