Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

XP Chemistries fått nya studieresultat - bolagets kapsaicin ska inte vara genotoxiskt

Kapsaicin-bolaget XP Chemistries har fått nya studieresultat som sägs slå fast att det internt producerade kapsaicinet ej är genotoxisk och alltså inte ger upphov till strukturella eller numeriska förändringar av kromosomer i mänskliga celler.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Resultaten ska vara de som behövs för att avfärda genotoxiska cancerrisker i samband med vissa godkännande processer.

- Det är mycket positivt att vi även i den mer omfattande studien angående genotoxiska effekter av vårt kapsaicin erhållit tydliga resultat som visar att vårt kapsaicin är helt säkert. Detta innebär att vi har klarat av en mycket viktig milstolpe på vägen mot att få vårt kapsaicin godkänt för användning i djurfoder och kosttillskott, säger vd Erik Nelsson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om XP Chemistries

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien XP Chemistries

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt