Xspray Pharma ökar rörelseförlusten under första kvartalet - Börskollen

Nyhet

Xspray

Xspray Pharma ökar rörelseförlusten under första kvartalet

Forskningsbolaget Xspray Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -14,2 miljoner kronor (-10,7).

Resultatet både före och efter skatt var -13,9 miljoner kronor (-10,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,73 kronor (-0,63).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,0 miljoner kronor (-13,5).

Likvida medel uppgick till 292,3 miljoner kronor (172,7).

Vd Per Andersson uppger att resultaten från de senaste studierna har försenat bolaget men bör betraktas som ett ovälkommet mindre hinder. Det viktiga är att teknologin bakom Hynap-formuleringarna går att skala upp, menar han.

”Detta är det enskilt viktigaste för Xspray Pharma på längre sikt. Jag har tidigare sagt att det inte är en fråga om en HyNap-Dasa produkt kan komma ut, utan en fråga om när den kan komma ut”, säger Per Andersson.

Bolaget aviserade också i mitten av april att det inte hade uppnått bioekvivalens på fastande med justerat tablettformulering av generiska kandidaten Hynap-Dasa ”B”.

”Originalproduktens stora variabilitet var orsaken till att vi inte uppnådde bioekvivalens för fastande friska frivilliga”, säger Per Andersson.

”Det är uppenbart att vi har utvecklat en formulering som är signifikant bättre än originaltablettens formulering. ”B” formuleringens resultat visade att våra verktyg för att justera formuleringarna fungerar, vi närmade oss originalets låga nivåer i fastande försökspersoner, men justeringen var inte tillräcklig för att uppnå bioekvivalens. Det stärker min tillförsikt för ”C” formuleringen, som är utvecklad för att sänka absorptionen ytterligare, och jag ser därmed fram emot resultatet från denna studie”, fortsätter Per Andersson.

Xspray Pharma, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-14,2-10,7
Resultat före skatt-13,9-10,5
Nettoresultat-13,9-10,5
Resultat per aktie, kronor-0,73-0,63
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,0-13,5
Likvida medel292,3172,769,3%


http://media.finwire.com/media/FWM005F222-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xspray Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev