Xspray Pharmas kandidat uppnådde inte bioekvivalens med Sprycel för fastande personer

Nyhet

Xspray Pharmas kandidat uppnådde inte bioekvivalens med Sprycel för fastande personer

Forskningsbolaget Xspray Pharmas generiska kandidat HyNap-Dasa ANDA C uppnådde inte bioekvivalens med referensprodukten Sprycel för fastande personer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emellertid uppnåddes bioekvivalens för icke-fastande personer med Sprycel, något man redan uppnått i tidigare studier.

På grund av detta väljer nu bolaget att helt fokusera på den förbättrade versionen, Dysanoc, och väljer således att avsluta den generiska versionen av dasatinib. Dysanoc har uppnått bioekvivalens med Sprycel med 30 procent lägre dos.

”Vi har utvecklat den generiska versionen av dasatinib och den förbättrade versionen, Dasynoc, parallellt, men vi väljer nu att fokusera nu på Dasynoc då vi ser att marknadsvärdet är högt inte bara under, utan också efter patentfönstrets slut. En kortare tid i patentfönstret innebär att den generiska versionens betydelse i produktportföljen minskar. En viktig konsekvens av det här beslutet är att frigöra kapacitet för att accelerera utvecklingen av nuvarande produkter i pipeline som har längre patentfönster. Utvecklingen av Dasynoc har gått fort och vi kan utnyttja de kliniska förbättringar som amorfa formuleringar av proteinkinashämmare (PKI) ger för patienter, läkare och betalare”, säger Per Andersson, vd på Xspray Pharma.

Ansökan om marknadsgodkännande i USA för Dasynoc sker enligt plan under fjärde kvartalet i år enligt 505(b)(2)-förfarandet, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xspray Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev