Nyhet

Zaptec-anställda

Zaptec-anställda får 20 procent av årslönen i aktier

Laddstationsbolaget Zaptecs medarbetare kommer från och med nästa år erhålla 20 procent av sin årslön i Zaptec-aktier. Det skriver norska tidningen E24.

De anställda får ett visst antal aktier baserat på lönen, som sedan kommer behöva behållas i tre år. Aktierna tilldelas utöver den vanliga ersättningen.

"Många är i etableringsfasen och kanske ska köpa sin första aktie. Vi vet att det är en tuff marknad att komma in i, så detta kan vara ett litet bidrag från oss för att göra saken lättare", kommenterar Zaptecs vd Anders Thingbø.

Under räkenskapsåret 2020 omsatte Zaptec 220 miljoner norska kronor och gjorde en vinst på 12,3 miljoner. Aktien är i skrivande stund upp 33,1 procent hittills i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zaptec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zaptec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt