Nyhet

West International: Urstarkt och hög aktivitet

Wests rapport för det första kvartalet 2017 slog vår prognos med hästlängder. Bolaget har aldrig levererat ett så starkt kvartal lönsamhetsmässigt. Korrigerad bruttomarginal för engångsposter landade på urstarka 57 procent, mer är 10 procentenheter över vårt estimat. West fortsätter att presentera flertalet affärer och orderläget har aldrig sett så stark ut.

Efter kvartalets utgång meddelade West att de utökar sitt erbjudande inom Självbetjäning, vilket höjer både framtida potential och lönsamhet. Vi ser med intresse på stundande kvartal då utlandsförsäljning bör komma igång på allvar. Efter den senaste tidens utveckling känner vi oss trygga att justera upp våra långsiktiga lönsamhetsestimat något.

Vårt motiverade värde i Base-case höjs till 13 (7,5) SEK per aktie. Bear- och Bull-case ökar också, och uppgår till 5,2 respektive 18,6 SEK per aktie..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Westpay

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Westpay

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt