Alelion minskar omsättning och rörelseresultat - plan från EU-kommissionen ger hopp

Nyhet

Alelion minskar omsättning och rörelseresultat - plan från EU-kommissionen ger hopp

Batterispecialisten Alelion redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en ökad rörelseförlust.

Orderingången landade på 13,8 miljoner kronor (23,9), en minskning med 42,3 procent mot föregående år.

Omsättningen sjönk 90,2 procent till 3,2 miljoner kronor (32,7).

Rörelseresultatet blev -19,4 miljoner kronor (-17,9).

Resultatet efter skatt blev -20,2 miljoner kronor (-22,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,23).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -11,2 miljoner kronor (-15,6).

"I takt med att tecknen på den rådande klimatkrisen blir allt fler – juli i år var den tredje varmaste julimånaden som uppmätts med rekordvärme i såväl södra Europa som Sibirien och Spetsbergen – ökar kraven på och behoven av en snabbare omställning. Elektrifiering framträder allt tydligare som en huvudstrategi i det arbetet. När EU-kommissionen i början av juli presenterade sin senaste plan för hur EU skall bli klimatneutralt till 2050, framhöll kommissionen just en ökande elektrifiering som allt mer avgörande för att nå klimatmålen," skriver vd Åsa Nordström.

Alelion, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Orderingång13,823,9-42,3%
Nettoomsättning3,232,7-90,2%
Rörelseresultat-19,4-17,9
Nettoresultat-20,2-22,7
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,23
Kassaflöde från löpande verksamhet-11,2-15,6

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev