Alelions företrädesemission övertecknad - Börskollen

Nyhet

Alelions företrädesemission övertecknad

Alelions företrädesemission övertecknad

EJ FÖR DISTRIBUTION, OFFENTLIGGÖRANDE ELLER PUBLICERING DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, SYDAFRIKA, JAPAN, HONGKONG, SCHWEIZ, SINGAPORE, STORBRITANNIEN, NYA ZEELAND ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTIONEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE LAGAR ELLER REGLER. Alelion Energy Systems AB (”Alelion” eller ”Bolaget”) meddelar idag att företrädesemission av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner (”Units”) (”Företrädesemissionen”) har slutförts. Teckningsperioden löpte från och med den 30 september 2020 till och med den 14 oktober 2020. Genom Företrädesemissionen tillförs Alelion cirka 56,8 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

59 184 004 Units, motsvarande cirka 94 procent av emissionen, tecknades med stöd av företrädesrätt (inkl. teckningsåtaganden). Därtill tecknades 16 720 956 Units utan stöd av företrädesrätt, motsvarande cirka 26 procent av emissionen.

Totalt tecknades Företrädesemissionen till 120 procent. Garantiåtaganden som lämnats i samband med Företrädesemissionen kommer således inte att tas i anspråk. Styrelsen har även beslutat att till fullo utnyttja den överteckningsoption som gav möjlighet att emittera ytterligare högst 12 632 978 Units motsvarande 11,4 MSEK (”Överteckningsoptionen”).

Företrädesemissionen och Överteckningsoptionen tillför således Bolaget totalt cirka 68,2 MSEK före avdrag för kostnader relaterade till Företrädesemissionen. Inlägget Alelions företrädesemission övertecknad dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev