Asarina Pharma minskade förlusten i Q3, tror fortfarande på att slutföra studier i enlighet med tidsplan

Nyhet

Asarina Pharma minskade förlusten i Q3, tror fortfarande på att slutföra studier i enlighet med tidsplan

Asarina Pharma redovisar en lägre förlust i det tredje kvartalet jämfört med året innan. Bolaget hade inga intäkter.

Rörelseresultatet blev -17,5 miljoner kronor (-21,8).

Resultatet före skatt var -17,6 miljoner kronor (-20,0).

Resultatet efter skatt blev -17,6 miljoner kronor (-20,0), och per aktie -0,90 kronor (-1,17).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -18,4 miljoner kronor (-14,6).

Likvida medel uppgick till 65,1 miljoner kronor (94,9).

”Under tredje kvartalet 2020 har vi varit mycket fokuserade på leverans. Vi uppnådde full rekrytering i vår fas IIa menstruell migränstudie - trots tuffa covid-19-restriktioner, och vi fortsatte med förberedelserna för vår fas IIa-studie i Tourettes syndrom. Vi är fortfarande övertygade om att kunna slutföra båda studierna i enlighet med tidsplanen, så vi kan förverkliga vår vision att få ut ny behandlingsmetodik på marknaden för allvarliga sjukdomar som idag saknar bra behandlingar och som kan hjälpa miljoner att ta kontrollen över sina liv", säger vd Peter Nordkild.

Asarina Pharma, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-17,5-21,8
Resultat före skatt-17,6-20,0
Nettoresultat-17,6-20,0
Resultat per aktie, kronor-0,90-1,17
Kassaflöde från löpande verksamhet-18,4-14,6
Likvida medel65,194,9-31,4%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Asarina Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Asarina Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev