Atvexa genomför ägarspridning inför listbyte till Nasdaq Stockholm den 8 december

Nyhet

Atvexa genomför ägarspridning inför listbyte till Nasdaq Stockholm den 8 december

Utbildningsbolaget Atvexa aviserade den 11 november sin avsikt att genomföra ett listbyte från Nasdaq First North Growth Market till Nasdaq Stockholm och att en ägarspridning avses genomföras genom försäljning av befintliga B-aktier från vissa större aktieägare. Prospektet publiceras idag den 23 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Första handelsdag i Atvexas B-aktie på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista är planerad till tisdagen den 8 december. Sista handelsdag på First North blir därmed den måndagen den 7 december.

Erbjudandet omfattar 668 895 befintliga B-aktier. Erbjudandepriset kommer att fastställas till volymvägd genomsnittlig betalkurs för B-aktien på First North under anmälningsperioden i erbjudandet med avdrag för en rabatt om åtta procent. Erbjudandepriset kommer inte att överstiga 120 kronor per B-aktie. Erbjudandekursen förväntas offentliggöras den 7 december.

Erbjudandet består av ett erbjudande till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Anmälningstiden inleds den 24 november och avslutas den 4 december för både allmänhet och institutionella investerare.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Atvexa

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Atvexa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev