Brandbee ökar intäkterna och minskar förlusten i tredje kvartalet

Nyhet

Brandbee ökar intäkterna och minskar förlusten i tredje kvartalet

Onlinevideobolaget Brandbee redovisar ökade intäkter och minskad förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 160 procent till 1,3 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-2,7).

Resultatet före och efter skatt var -1,5 miljoner kronor (-3,2). Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (-0,05).

- Omsättningen fortsätter att öka och vi växer med 100 procent jämfört med föregående år om än från låga nivåer. Jag har en stark tilltro till vår tillväxt. Under våren såg vi en minskad tillströmning av nya kunder den trenden har nu vänt och försäljningen till nya kunder sker nu på nytt. Vi fortsätter fokusera på att sälja våra SaaS tjänster i form av Brandbees leadsgenerering och Videobees videomallar. Brandbee ska skapa nya affärer åt våra kunder genom leadsgenererande kampanjer, med eller utan video på Facebook eller Google, kommenterar vd Magnus Clarenbring i delårsrapporten.

- Vi har fortsatt utveckla bolagets plattformar inom video och leadsgenerering. Arbetet med att färdigställa Brandbees produkt Videobee fortskrider. På grund av covid-19 pandemin har lanseringen skjutits fram till första kvartalet 2021. Målet är att Videobees plattform ska vara enkel för små- och medelstora företag att använda. Vi ser fram emot en fortsatt god tillväxt under fjärde kvartalet, avslutar Magnus Clarenbring


Brandbee, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1,30,5160,0%
Rörelseresultat-1,5-2,7
Resultat före skatt-1,5-3,2
Nettoresultat-1,5-3,2
Resultat per aktie, kronor0,00-0,05

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev