Cloudrepublics ordförande och styrelseledamot säljer röststarka A-aktier till Brandbee

Nyhet

Cloudrepublics ordförande och styrelseledamot säljer röststarka A-aktier till Brandbee

Brandbee har köpt 1,24 procent av kapitalet och 12,46 procent av rösterna i teknikbolaget Cloudrepublic. Säljare är Cloudrepublics styrelseordförande Lars Bergkvist som säljer 31 182 A-aktier och styrelseledamoten Tomas Ward som säljer 15 000 A-aktier till kursen 18 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Cloudrepublic får nu en ny, tydlig huvudägare som är verksam inom samma bransch. Detta ger Cloudrepublic stora, nya möjligheter att ytterligare stärka vårt arbete mot marknaden i stort och mot Brandbees kunder. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet tillsammans och intensifiera arbetet mot marknaden, säger Lars Bergkvist, styrelseordförande i Cloudrepublic.

Lars Bergkvist och Tomas Ward avser att behålla sina B-aktier och optioner i Cloudrepublic och
fortsätta arbeta i styrelsen som ordförande respektive ledamot.

Brandbee passerar med köpet av A-aktierna inte över 30 procent av rösterna i Cloudrepublic, vilket innebär att Brandbee inte passerar gränsen för budplikt på hela bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev