Eurocon vänder till vinst i fjärde kvartalet, orderingången ökade något

Nyhet

{newsItem.title}

Eurocon vänder till vinst i fjärde kvartalet, orderingången ökade något

Teknikkonsulten Eurocon vänder till vinst i det fjärde kvartalet trots ett omsättningstapp under perioden, jämfört med 2019. Bolaget föreslår en utdelning på 0,20 kronor (0).

Omsättningen sjönk 0,9 procent till 64,7 miljoner kronor (65,3).

Ebita-resultat blev 3,0 miljoner kronor (-2,0), med en ebita-marginal på 4,6 procent.

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (-2,4), med en rörelsemarginal på 4,2 procent.

Resultatet före skatt var 2,6 miljoner kronor (-1,7).

Resultatet efter skatt blev 1,9 miljoner kronor (-1,4), och per aktie 0,04 kronor (-0,03).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,4 miljoner kronor (-6,6).

"Efter fallande efterfrågan och uppskjutna projekt under nästan hela 2020 upplevde vi att orderingången ökade något i sista kvartalet och vi fick ett antal nya uppdrag. Detta medförde att vi avslutade alla korttidspermitteringar i koncernen från sista november. Vi är dessutom involverade i flera uppdrag där investeringsbesluten kan komma att fattas under första eller andra kvartalet 2021", säger vd Peter Johansson och fortsätter.

"Vi behöver komma en bit längre in i det nya året för att kunna göra en mer detaljerad bedömning för hur befintliga och nya uppdrag kommer att utvecklas. Vi tror dock att beläggningen kommer att öka under kommande kvartal även om det just nu är svårt att bedöma takten i förbättringen. Det avgörs till stor del av pandemins utveckling".

Inom segment Produktförsäljning har bolaget fått ett antal mindre uppdrag men de större investeringarna fortsätter att förskjutas framåt i tiden, uppger Eurocon-chefen.

Eurocon, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning64,765,3-0,9%
EBITA3,0-2,0
EBITA-marginal4,6%
Rörelseresultat2,7-2,4
Rörelsemarginal4,2%
Resultat före skatt2,6-1,7
Nettoresultat1,9-1,4
Resultat per aktie, kronor0,04-0,03
Kassaflöde från löpande verksamhet2,4-6,6
Utdelning per aktie, kronor0,200,0


http://media.finwire.com/media/FWS005AF3A-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Eurocon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Eurocon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev