Finepart kallar till extra stämma för att godkänna riktad nyemission

Nyhet

Finepart kallar till extra stämma för att godkänna riktad nyemission

Aktieägarna i verkstadsbolaget Finepart kallas till extra bolagsstämma onsdagen den 21 oktober i Bollebygd.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner den riktade nyemission som aviserades den 5 oktober. Bolaget emitterar 1,67 miljoner aktier till teckningskursen 3 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 5,0 miljoner kronor. Emissionen tecknas av av en mindre grupp investerare.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en emission av 8,80 miljoner teckningsoptioner TO1. En teckningsoption TO1 ger rätt att teckna en ny aktie i november 2021 till teckningskursen 3,30 kronor per aktie. Två aktier i bolaget berättigar till en teckningsoption TO1. Syftet med emissionen av teckningsoptioner är att kunna dela ut vederlagsfria teckningsoptioner till aktieägarna.

Vidare föreslås en riktad nyemission av 3,33 miljoner teckningsoptioner TO1. En teckningsoption TO1 ger rätt att teckna en ny aktie i november 2021 till teckningskursen 3,30 kronor per aktie.
Teckningsoptionerna riktas till en mindre grupp investerare.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Finepart

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Finepart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev