Finepart rapporterar en ökad förlust - tre maskiner i orderstocken

Nyhet

Finepart rapporterar en ökad förlust - tre maskiner i orderstocken

Verkstadsbolaget Finepart redovisar en ökad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period 2019. Omsättningen är oförändrad i förhållande till 2019.

Omsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,5). De totala intäkterna var på 0,5 miljoner kronor (2,1 miljoner kronor). Minskningen av intäkterna beror på att inga maskiner levererats hittills i år.

Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före och efter skatt var -2,2 miljoner kronor (-0,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,08).

"Vår halvårsrapport visar på en ganska betydande minskning av bolagets intäkter, dock går Finepart mot sitt bästa helår någonsin sedan noteringen 2016. Med tre maskiner i orderstocken ser det andra halvåret 2020 ut att bli ett betydande kliv framåt för bolaget", säger vd Lars Darvall.

Finepart, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,50,50,0%
Rörelseresultat-2,2-0,7
Resultat före skatt-2,2-0,8
Nettoresultat-2,2-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,08

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Finepart

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Finepart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev