Nickel Mountain Resources rapporterar storförlust efter känd nedskrivning

Nyhet

Nickel Mountain Resources rapporterar storförlust efter känd nedskrivning

Prospekteringsbolaget Nickel Mountain Resources redovisar något ökad omsättning i det tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol. Bolaget gör en storförlust efter en känd redovisningsteknisk nedskrivning av de ryska oljetillgångarna.

Rörelseresultatet blev -88,0 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet före samt efter skatt var -87,6 miljoner kronor (5,8).

Med anledning av bolagets planer att avyttra alternativt ingå partnerskap avseende de ryska oljetillgångarna under 2020 har en nedskrivning skett. En omvärdering har skett enligt principen netto-försäljningsvärde.

På koncernnivå har tillgångsslaget koncessioner och mineralintressen skrivits ned från cirka 119 miljoner kronor till drygt 34 miljoner kronor.

Nickel Mountain Resources, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning1,20,0
Rörelseresultat-88,0-1,0
Resultat före skatt-87,65,8
Nettoresultat-87,65,8

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bluelake Mineral

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bluelake Mineral

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev