Seamless Distribution Systems i återförsäljaravtal i Rwanda om mikrokrediter

Nyhet

Seamless Distribution Systems i återförsäljaravtal i Rwanda om mikrokrediter

Seamless Distribution Systems har tecknat ett återförsäljaravtal i Rwanda avseende mikrokrediter. Avtalet har tecknats med Rwandas ledande mobiloperatör och innebär att SDS tar en kreditavgift som delas med operatören.

Tjänsten beskrivs vara den första av sitt slag i Rwanda och förväntas bidra positivt till SDS:s återkommande intäkter från fjärde kvartalet i rad, uppges det i ett pressmeddelande.

SDS:s krediter innebär att bolaget lånar ut taltid, som förvärvats till rabatterat pris av operatören, till återförsäljare som sålt slut och inte kan fylla på med ny. Det görs mot en avgift och SDS bär alla kreditrisker och tillhörande kostnader för tjänsten.

"Social distansering har ökat behovet för digitalisering och vår mikrokredittjänst ökar tillgängligheten för återförsäljare att sälja oavbrutet utan att behöva transportera sig i onödan för att fylla på lagret av digitala produkter. För SDS ökar detta samarbete ytterligare vårt underlag för återkommande intäkter baserad på finansiella tjänster vilket är i linje med vår strategi," säger SDS vd Tommy Eriksson

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Seamless Distribution Systems

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Seamless Distribution Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev