Stenhus Fastigheters förvaltningsresultat blev 9 miljoner kronor under fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Stenhus Fastigheters förvaltningsresultat blev 9 miljoner kronor under fjärde kvartalet

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter redovisar ett substansvärde per aktie om 10,55 kronor i fjärde kvartalet, detta sett till EPRA NTA. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Då moderbolaget och koncernen är nybildade under 2020 saknas jämförelseposter. Siffrorna som anges avser september till och med december. Bolaget noterades på First North i slutet av november 2020.

Hyresintäkterna uppgick till 19,3 miljoner kronor.

Driftnettot uppgick till 16,1 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 9 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 81,6 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev 71 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på 0,71 kronor.

Ingen utdelning föreslås.

Likvida medel uppgick till 387 miljoner kronor.

Substansvärde, EPRA NTA, per aktie låg på 10,55 kronor.

"Pandemin som härjat i snart ett år har satt fokus på samhällsstrukturers känslighet mot framtida störningar av likartad karaktär. Stenhus Fastigheters affärsmodell har visat sig vara motståndskraftig mot sådana störningar. Som exempel kan nämnas att bolaget inte har haft något konstaterat hyresintäktsbortfall p.g.a. COVID‐19 samt att flera större uthyrningar trots detta har avtalats", kommenterar vd:n Elias Georgiadis.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Stenhus Fastigheter

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Stenhus Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev