Tcecur vände till vinst i tredje kvartalet trots omsättningstapp

Nyhet

Tcecur vände till vinst i tredje kvartalet trots omsättningstapp

Teknikbolaget Tcecur lyckades vända till vinst i det tredje kvartalet trots att omsättningen kom in lägre än jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk 14,5 procent till 39,0 miljoner kronor (45,6). Den lägre försäljningen beror på anpassningen i Norge.

"Norge påverkade omsättningen med -6,1 miljoner kronor i kvartalet, och således var försäljningen för bolagets övriga verksamheter i nivå med 2019 under det säsongsmässigt lugnare tredje kvartalet", skriver vd Klas Zetterman.

Ebitda-resultat blev 5,1 miljoner kronor (2,7), med en ebitda-marginal på 13,1 procent (5,9).

Rörelseresultatet blev 2,6 miljoner kronor (0,3), med en rörelsemarginal på 6,7 procent (0,7).

Resultatet före skatt var 2,1 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet efter skatt blev 2,2 miljoner kronor (-0,7), och per aktie 0,46 kronor (-0,15).

Under utsikter påpekar vd Klas Zetterman att orderboken inför det fjärde kvartalet står på 38,1 miljoner kronor, vilket är betydligt högre än samma tidpunkt förra året.

"Med en välfylld orderbok, god efterfrågan från våra kunder, nyförvärvet av Automatic Alarm och en säkerställd emission, så har vi skapat en sund och stabil plattform för Tcecurs fortsatta tillväxt. Vi har nu goda förutsättningar att avsluta året starkt och att stå väl rustade inför det kommande året 2021", avslutar han vd-ordet.

Tcecur, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning39,045,6
EBITDA5,12,7
EBITDA-marginal13,1%5,9%
Rörelseresultat2,60,3
Rörelsemarginal6,7%0,7%
Resultat före skatt2,1-0,6
Nettoresultat2,2-0,7
Resultat per aktie, kronor0,46-0,15

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om TCECUR

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien TCECUR

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev