Vaccinkandidat drev Franklin US Opportunities som ökade 7,5 procent i juli
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

Vaccinkandidat drev Franklin US Opportunities som ökade 7,5 procent i juli

Fonden Franklin US Opportunities A(acc)USD steg 7,5 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 24,1 procent och är därmed bättre än index som har ökat 17,1 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven a ansvariga förvaltare Grant Bowers och Sara Araghi.

Positiva bidragsgivare för månaden var Novavax, Twilio och CoStar Group.

Enligt Bowers och Araghi gjorde Novavax bra ifrån sig då företaget har utvecklat en vaccinkandidat för COVID-19. Bowers och Araghi tror att Novavax är väl positionerade till att lyckas med sitt vaccin, eftersom företaget har erfarenhet och en bra historisk.

Det gick även bra för Twilio, som enligt förvaltarna möter en ökad efterfrågan på sina produkter i och med pandemin. Förvaltarna tror att strukturella förändringar i samhället mot mer digitala lösningar kommer gynna Twilio.

Negativa bidragsgivare för månaden var Apple, Tesla och Facebook.

Inför framtiden tror Bowers och Araghi att den amerikanska marknaden kommer fortsätta brottas med effekterna av COVID-19. Förvaltarna skriver att de är fokuserade på att hitta kvalitativa bolag med starka balansräkningar och konkurrensfördelar som kan klara av en ekonomisk nedgång.

Franklin US Opportunities A(acc)USD, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent7,5
Index MM, förändring i procent7,4
Fond i år, förändring i procent24,1
Index i år, förändring i procent17,1

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

En sammanfattning av börsen i din inkorg?

Vi slår ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi sammanfattar veckan som gått på börsen och kommer med läsvärda intervjuer, populära nyheter och intressanta analyser.

Läses av andra just nu

Tips

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader

Hålla nere fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka din sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med näst billigaste alternativet. Jämför du med på deras site.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev