Zenergy ökar rörelseförlust i andra kvartalet - byggnation till svenska staten inne i slutfasen

Nyhet

Zenergy ökar rörelseförlust i andra kvartalet - byggnation till svenska staten inne i slutfasen

Modulbostadsbolaget Zenergy rapporterar en högre rörelseförlust i det andra kvartalet.

Nettoomsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,1). Hyresintäkterna i koncernen uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet blev -3,0 miljoner kronor (0,1).

Resultatet före skatt var -3,1 miljoner kronor (-1,3).

Resultatet efter skatt blev -3,2 miljoner kronor (-1,3).

Resultat per aktie hamnade avrundat på -0,01 kronor (-0,01).

Bolagets vd Urban Stenevi skriver i en kommentar att Zenergy har under andra kvartalet fortsatt arbeta hårt med att producera och uppföra byggnationen till svenska staten som nu är inne i sin slutfas.

"Det är ett arbete som på ett positivt sätt har utmanat flera processer i bolaget. Ett så komplext projekt ger oss möjligheter att implementera förbättrade rutiner för framtiden. Det har också gett oss bevis på att Zenergy klarar av att leverera komplexa specialanpassade lösningar", förklarar Stenevi.

Han fortsätter med sitt initiala fokus som vd.

"Under min första tid som ny vd kommer mitt fokus ligga på att få en förståelse om vår organisation och hur den kan utvecklas vidare. Vi har en befintlig affärsprocess som jag behöver arbeta igenom tillsammans med företagets nyckelpersoner för att uppnå ännu bättre effektivitet och minska potentiella flaskhalsar. För att klara av kommande orderstock behöver vi utveckla flödet i produktionen för att öka antalet tillverkade moduler per tidsenhet".


Zenergy, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,30,1200,0%
Rörelseresultat-3,00,1
Rörelsemarginal100,0%
Resultat före skatt-3,1-1,3
Nettoresultat-3,2-1,3
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev