Zenergy utser Urban Stenevi till ny vd

Nyhet

Zenergy utser Urban Stenevi till ny vd

Styrelsen i Zenergy har utsett Urban Stenevi till ny vd för Zenergy och dess dotterbolag med tillträde den 19 augusti.

Nuvarande vd Johan Olofsson lämnar därmed sitt uppdrag och kommer fortsatt vara anställd i Zenergy med fokus på affärsutveckling.

Beslutet har fattats i samförstånd mellan styrelsen och Johan Olofsson.

"Zenergy har haft en krokig resa historiskt, men under sista året har mycket hänt och saker och ting börjar falla på plats. Johan Olofsson har gjort ett bra jobb med att ta Zenergy ur rekonstruktion och har varit en drivande kraft till de kontrakterade projekten som vi nu har i orderböckerna. Styrelsen och Johan Olofsson har haft en ömsesidig dialog om att Zenergy behöver en annan vd-profil för att ta Zenergy till nästa nivå", säger styrelseordförande Johan Lind i en kommentar.

Urban Stenevi har tidigare varit vd i ett antal bolag och har i rollen som vd drivit och utvecklat dessa företag till marknadsledande positioner på den svenska marknaden.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev