Delårsrapport för perioden 1 januari – 30 september 2020 - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Delårsrapport för perioden 1 januari – 30 september 2020

Tredje kvartalet 2020

  • Intäkter om 0 MSEK (0).
  • Övriga Intäkter om 0,3 MSEK (0,9) som i huvudsak avser bidrag.
  • Driftskostnader minskade till 0,7 MSEK (1,3). Administrativa kostnader minskade till 3,3 MSEK (7,1). Den jämförbara perioden förra året belastades av IPO-relaterade kostnader.
  • Periodens resultat uppgick till -3,5 MSEK (-8,2).
  • Resultat per aktie om SEK -0,1 (-0,3).
  • Likvida medel uppgick till 93 MSEK (108) per den 30 september 2020 och aktiekapitalet till 91 MSEK (105). Totalt antal utestående aktier uppgick till 35 194 844 (34 997 194).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till -5,3 MSEK (-14,6) som en följd av lägre kostnader.
  • Antalet anställda var i genomsnitt 17 (14).
 

Väsentliga händelser i kvartalet

  • EWP EDF One Project - Eco Wave Power nådde en viktig milstolpe genom att säkerställa ett tekniskt samordningstillstånd från Tel-Aviv Jaffa kommun (tillståndsnummer 2020-4345) som behövs för installationen av nätanslutningsarbeten för EWP-EDF One Wave Energy-projektet i Jaffa Port, Israel.

  • Portugal - Eco Wave Power etablerade EW Portugal – Wave Energy Solutions, Unipessoal lda, ett helägt dotterbolag i Porto, Portugal. Det strategiska beslutet gör det möjligt för Eco Wave Power att inleda officiella tillståndsförfaranden för sitt planerade 20 MW-vågkraftsprojekt i Portugal som en del av företagets nyligen undertecknade koncessionsavtal med hamnmyndigheten i Leixões, APDL.
  • Gibraltar -  Eco Wave Power publicerade förbättrad kraftproduktion och betydande kostnadsminskningar för företagets nätanslutna vågkraftverk i Gibraltar. Under 2018–19 uppgick kraftproduktionen till 70% av anläggningens bedömda produktionskapacitet, jämfört med 31% under 2017–18. Därtill minskade direkta underhålls- och reparationskostnader från 18% av projektkostnaderna år 2017, till 9% 2018 och 4% 2019. Resultaten kommer att genomgå oberoende verifiering av Guang Li, en expert inom havsenergi och filosofie doktor vid Queen Mary University of London.
  • Nya projekt i pipeline - Eco Wave Power ingick två nya avsiktsförklaringar; ett LOI avseende 2 MW med Port of Shoreham i Storbritannien och ett LOI med Diamond Energy för ett PPA upp till 20 MW i Australien. Med dessa nya avtal ökade företagets pipeline till 254 MW, vilket är en ökning med 64MW från pipeline 2019. Detta förstärker det växande globala engagemanget och intresset för Eco Wave Powers teknologi.
  • Patent - Patentnummer 254987 och 254990 godkändes för registrering.
  • Utmärkelser och erkännanden - I detta kvartal fortsatte Eco Wave Power att vinna branschutmärkelser. Fast Company valde Inna Braverman till en av världens 74 “Most Creative People in Business for 2020” och Eco Wave Power erkändes av Sifted.eu som en av "European tech pioneers shaping the post-pandemic". Därutöver mottog Inna Braverman priset ”Green Innovation Award” av det brittiska departementet för internationell handel.
 

Väsentliga händelser efter rapportdatumet

  • EWP EDF One Project - Eco Wave Power offentliggjorde utvecklingen av en den nya prediktiva och korrigerande smarta programvaran Wave Power Verification (WPV). Programvaran kan påskynda verifieringen av effektiviteten i vågkraftverkets olika delar, samt snabbt upptäcka fel i vågmodulerna. Programvaran kommer att få sin första testlansering i EWP-EDF One-projektet, som finansieras av det israeliska energiministeriet och EDF Renewables IL.

  • Portugal - Eco Wave Power meddelade att man ingått ett strategiskt samarbetet med Painhas för tekniskt stöd för licensieringen av dess Portugal-projekt. Painhas kommer att ta en integrerad roll i det tekniska stöd som behövs för de officiella licensförfarandena för Eco Wave Powers planerade 20MW vågkraftsprojekt i Portugal, som en del av det nyligen undertecknade koncessionsavtal med hamnmyndigheten i Leixões, APDL. När licensiering erhållits kommer parterna att arbeta för ett fortsatt samarbete för att genomföra projektet.
  • Nya projekt i pipeline - Eco Wave Power ingick ett LOI om 20 MW med Port of Bilbao i Spanien. Därutöver har Eco Wave Power ingått ett MOU med MSMART Future Technology, som grund för utvecklingen av en 50MW vågkraftspark i Vietnam. Samarbetet mellan parterna ska genomföras i flera faser. I den första fasen kommer Eco Wave Power att utföra en genomförbarhetsstudie på den valda platsen i Vietnam. Studien kommer att inkludera installation av en vågmätningsboj för insamling av data.
  • Utmärkelser och erkännanden - Eco Wave Power har, tillsammans med andra entreprenörer i Storbritannien och Europa, valts ut till en grupp med 15 banbrytande satsningar på tillväxt i 2020 Unreasonable Impact UK & Europe programme. Unreasonable Impact är ett unikt partnerskap mellan Barclays och Unreasonable Group som fokuserar på att stödja och skala upp tillväxtföretag inom den gröna ekonomin, vilket säkerställer att deras effektiva lösningar når nya marknader, förändrar ännu fler liv och skapar tusentals fler jobb i processen. Dessutom har Meaningful Business, en global plattform för ledare som kombinerar vinst och syfte, erkänt Eco Wave Power som en “Meaningful Business 100 Leader (MB100) for 2020”. Eco Wave Power var också kortlistad för ”Falling Falls Science Breakthrough of the year” i kategorin för tillverkning och teknologi.  Falling Walls främjar banbrytande idéer över gränser och discipliner och för samman innovatörer från hela världen.
  • Vi var dessutom hedrade över att få presenteras på RE:TV av Sustainable Markets Initiative, kurerad av chefredaktören, Hans kungliga höghet, Prins Charles av Wales. Den visar inspirerande innovationer och idéer som pekar mot en hållbar framtid.
 

VD har ordet

“We now at last have a hugely important opportunity to reimagine our world through the lens of Sustainable Markets, and to put people and planet at the heart of global value creation.” - Hans kunliga höghet, Prince Charles av Wales.

Före pandemin saknade mer än 800 miljoner människor världen över tillgång till el. Miljarder fler har fått sin potential minskad av opålitlig eller otillräcklig tillgång till energi, främst från fossila energikällor. Klyftan mellan de som har och de som inte har tillgång till energi har ökat ytterligare på grund av pandemin. Bara i år har mer än 100 miljoner människor sett sin elektricitet avskuren eftersom de inte kunde betala sina räkningar under pandemin, vilket oproportionerligt påverkat de fattiga och mest utsatta. Världsbanken uppskattar att den sammanlagda effekten av klimatförändringar och skadorna som Covid-19 gjort kommer att driva 132 miljoner människor i fattigdom.

”Det går inte tillbaka till det förflutna, till före Covid. Vi måste tänka om den framtid vi vill ha”, säger Dr. Rajiv J. Shah, ordförande för Rockefeller Foundation. ”För att möta detta ögonblick och för att undvika en klimatkatastrof måste vi utnyttja alla våra resurser och relationer för att bygga en rättvis, hållbar framtid, där alla har möjlighet att förverkliga sin fulla potential. Det är dags att agera just nu för att se till att utsatta barn och familjer tas om hand och kan återhämta sig efter pandemin.”

Rockefeller Foundation har förbundit sig att investera 1 miljard USD under de närmaste tre åren för en mer inkluderande, grön återhämtning från Covid-19-pandemin. Andra framstående ledare, regeringar och organisationer har också åtagit sig att främja banbrytande gröna återhämtningsplaner. I juni 2020 lanserade EU ett återhämtningspaket på 750 miljarder euro, av vilket 37% av finansieringen skulle avsättas till gröna initiativ som förbättrar energieffektiviteten, minskar beroendet av fossila bränslen och investerar i att bevara och återställa naturen. The Sustainable Markets Initiative lanserades också av Hans kungliga höghet, Prince Charles av Wales, som svar på de ökande hot som klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald medför.

Under det här kvartalet är Eco Wave Power stolt över att vara profilerad i Sustainable Market Initiative, World Economic Forum och Bank of America. Initiativet stärker de globala ledarnas åtaganden för rena och hållbara energiproduktionslösningar, att katalysera grön återhämtning från Covid-19-pandemin och betonar det faktum att vågkraft nu mer än någonsin erkänns som en betydande del av den gröna återhämtningsplanen.

Här på Eco Wave Power accepterar vi ödmjukt ett sådant erkännande med förståelsen att vi har stort ansvar för vår planets framtid. Under tredje kvartalet har Eco Wave Powers team utfört ett beundransvärt och uppdragsdrivet arbete, vilket gör att jag identifierar detta kvartal med förkortningen "PAR". Jag anser att akronymen "PAR" är lämplig, eftersom alla arbetade tillsammans i stor harmoni mot ett gemensamt uppdrag.

Personligen tyckte jag att teamets arbete var anmärkningsvärt, särskilt med tanke på de oväntade svårigheter som Covid-19 presenterade. Våra insatser under kvartalet har resulterat i följande:

  1. Framdrift i projekten (eng. Projects Progress)

  2. Medvetenhet (eng. Awareness)

  3. Öka inflödet till pipeline (eng. Increasing Pipeline Projects Intake)

  4. Stärka finansiell position (eng. Reinforcing Financial Position)

  5. Framgångsrikt stärka Bolagets produkterbjudande (eng. Successfully Expanding the Company’s Product Offering)

Framdrift i projekten - När det gäller våra projekt har vi sett viktiga framsteg i vårt EWP-EDF One-projekt (Israel) och vårt planerade projekt i Portugal. Under detta kvartal har Bolaget säkrat det tekniska samordningstillstånd som krävs för utbyggnaden av nätanslutningsarbetena och arbetar för att slutföra programvaran för vårt andra nätanslutna kraftverk. I Portugal har vi etablerat ett lokalt dotterbolag och inlett ett samarbete med Painhas Engineering and Construction för att utföra licensieringen för APDL-projektet effektivt.

Medvetenhet - När det gäller medvetenhet och erkännande har Bolaget under detta kvartal varit synligt i högt profilerade medier och organisationer; Företaget erkändes av Fast Company som "Most Creative People in Business", av Sifted som "European tech pioneers shaping the post-pandemic world", och mottog Green Innovation Award av det brittiska departementet för internationell handel. Dessutom, erkände Meaningful Business Eco Wave Power som en ”Meaningful Business 100 Leader (MB100) for 2020” samt Falling Falls Science Breakthrough of the year” i kategorin för tillverkning och teknologi. Därutöver var vi hedrade över att få presenteras på RE:TV av Sustainable Markets Initiative, kurerad av chefredaktören, Hans kungliga höghet, Prins Charles av Wales. Den visar inspirerande innovationer och idéer som pekar mot en hållbar framtid.

Öka inflödet till pipeline - Genom att arbeta virtuellt under det senaste kvartalet har vi kunnat svara effektivt på det fortsatt ökade intresset för vår teknik. Kunder accepterar digitala möten, vilket gör att vi kan genomföra möten med människor på olika kontinenter på en enda dag. Detta resulterade i tre nya avsiktsbrev; ett 2 MW LOI medPort of Shoreham i Storbritannien, ett LOI med Diamond Energy för upp till 20 MW PPA i Australien, samt ett 20 MW LOI med Port of Bilbao i Spanien. Detta förstärker det växande globala engagemanget och intresset för Eco Wave Powers teknologi.

Stärka finansiell position - Under detta kvartal har vårt affärsutvecklingsteam arbetat med att lämna in flera stora ansökningar för bidrag som syftar till att stödja Eco Wave Powers FoU-insatser samt företagets kommersiella lanseringsplan. Att säkra dessa bidrag kommer att ha betydande värde för Eco Wave Power-aktieägarna och för vår kommersialiseringsprocess.

Stärka Bolagets produkterbjudande - I vår årsredovisning meddelade vi att vårt företag planerar att utöka sitt produktutbud. En av de tjänster som presenterades i rapporten var genomförbarhetsstudier för potentiella kunder, vilket kommer att öka kundvärdet och intäkterna för Bolaget. Under det här kvartalet är jag mycket nöjd med att presentera att vi har uppnått detta mål, med ett MOU och avtal för genomförbarhetsstudie undertecknat med MSMART Future Technology i Vietnam. Flera ytterligare sådana avtal är på väg och förväntas meddelas inom kort. Dessutom utökar vi vår produktportfölj ytterligare genom utvecklingen av vår nya förebyggande och korrigerande smarta programvara Wave Power Verification (WPV). Så snart programvaran är färdigutvecklad kommer vi att lägga till den i vår produktportfölj och positionera Eco Wave Power inte bara som en teknikleverantör utan också som världsledande med en egen mjukvara för hela branschens tillväxt. Vi planerar att släppa programvaran för användning av tredje part, såsom andra vågsenergiutvecklare, liksom relevanta forskningsinstitutioner och ledande universitet, genom unika licensavtal. Vi tror starkt att produktionen av ren el från vågorna är ett viktigt segment för kampen mot klimatförändringar och ser fram emot att bidra till sektorns snabba utveckling och kommersialisering.

Sammanfattningsvis känner jag mig nöjd med PAR-kvartalet, eftersom vi har arbetat målmedvetet samtidigt som vi kontinuerligt kryssat av viktiga delmål längs vägen till vårt huvudmål - kommersialisering av vågenergi.

Vänliga hälsningar
Inna Braverman
CEO

Ladda ner den fullständiga delårsrapporten här.

 

Om EWPG Holding AB

EWPG Holding AB (publ) (”Eco Wave Power” eller ”EWP”) är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. Eco Wave Powers vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWP har erhållit ett erkännande som "banbrytande teknik" av Israels energiministerium och betecknades som en "effektiv lösning" av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Företaget har också nyligen erkänts av FN och mottagit "Climate Action Award".

Eco Wave Power-aktien (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer om Eco Wave Power på: www.ecowavepower.com.

FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, [email protected]). 

Denna information är information som Företaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU Market Abuse Regulation. Informationen offentliggjordes av nedanstående kontaktpersoner den 27 november 2020, klockan 08.00 CET.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Inna Braverman, CEO
[email protected]
+972 350 940 17

Andreas Kihlblom, CFO
[email protected]
+46 (0)8 420 026 94

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Senaste nytt