Glycorex Transplantation aktie | GTAB B | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Glycorex Transplantation aktie • GTAB B • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnGlycorex Transplantation
StatusNoterad
TickerGTAB B
ListaNGM
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
UtdelningNej
Första handelsdag06 Jul 1998
Nästa rapport29 Aug
Antal ägare Avanza2,041 st
Antal ägare Nordnet610 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Glycorex Transplantation är ett företag inom bioteknik. För närvarande fokuserar de på forskning, utveckling och marknadsföring inom organtransplantationsområdet. Deras främsta produkt, Glycosorb-ABO, gör det möjligt att genomföra transplantationer oberoende av blodgrupp hos donator och mottagare. Denna teknik har använts vid transplantationer världen över. Bolaget grundades 1996 och har sitt huvudkontor i Lund.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu0.33%
1 vecka sedan0.47%
1 månad sedan0.47%
6 månader sedan0.53%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Glycorex Transplantation

Analysera Glycorex Transplantation

Handla Glycorex Transplantation

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Glycorex Transplantation

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler Glycorex Transplantation

Detaljerad blankning i Glycorex Transplantation

Blankat nu0.33%
1 vecka sedan0.47%
1 månad sedan0.47%
6 månader sedan0.53%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Glycorex Transplantation

Ambu är ett företag inom läkemedelsbranschen som specialiserar sig på att utveckla och sälja diagnostisk utrustning till vård- och omsorgssektorn.

GN Store Nord fokuserar på avancerade ljudlösningar för både hörapparater och headset.

BICO Group är ett företag som arbetar inom medicinsk teknik.

Revenio är ett företag som specialiserar sig på medicinteknik.

Coloplast är ett företag som skapar produkter och tjänster för personer med olika medicinska behov.

Elekta är ett företag inom medicinteknik som fokuserar på att utveckla kliniska lösningar för behandling av cancer och olika sjukdomar i hjärnan.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Glycorex Transplantation

Ska man investera i Glycorex Transplantation aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Glycorex Transplantation en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Glycorex Transplantation.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Glycorex Transplantation utdelning och direktavkastning?

Nej, Glycorex Transplantation har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Glycorex Transplantation rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-29.

Det är altså 40 dagar kvar till nästa rapport i Glycorex Transplantation.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Glycorex Transplantation senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Glycorex Transplantation: Glycorex Q1 2024 EN - Glycorex Transplantation AB (GTAB B): Delårsrapport januari – mars 2024

Nuvarande blankning i Glycorex Transplantation

Just nu är 0.33 procent av kapitalet blankat i Glycorex Transplantation jämfört med förra veckan då det var 0.47 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Liknande bolag som Glycorex Transplantation

Många som är intresserade av Glycorex Transplantation titar ofta på andra bolag i samma branch, Medicinsk Utrustning. Några av de mest populära bolagen är Ambu från Danmark, GN Store Nord från Danmark och BICO Group från Sverige

Glycorex Transplantation forum

Var kan jag diskutera Glycorex Transplantation och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Glycorex Transplantation: Glycorex Transplantation forum.

När du har hittat ett aktieforum för Glycorex Transplantation som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Glycorex Transplantation via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Glycorex Transplantation

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Glycorex Transplantation

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Glycorex Transplantation!

STÄNG X
Handla aktier i Glycorex Transplantation
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Glycorex Transplantation aktie att handla på börsen?

Ja, Glycorex Transplantation är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Glycorex Transplantation.

Vad har hänt med Glycorex Transplantation aktien?

Här är den senaste nyheten där Glycorex Transplantation nämns: Morgonkollen 29 maj - Aktuella händelser du bör ha koll på.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Glycorex Transplantation aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Glycorex Transplantation aktien - är den övervärderad?

Glycorex Transplantation kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Glycorex Transplantation aktien - är den undervärderad?

Glycorex Transplantation kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Glycorex Transplantation aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Glycorex Transplantation. Hos dessa nätmäklare kan du även se Glycorex Transplantation aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Glycorex Transplantation?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Glycorex Transplantation på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.