SpectraCure - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med SpectraCure
Bildkälla: SpectraCure

Vad är SpectraCure?

SpectraCure

SpectraCure bildades 2003 som ett spin-off från Lunds universitets avdelningar för medicinska laser­tillämpningar och fysik. Bolaget är fokuserat på cancer­behandlingar med medicin­­tekniska system med laserljus­­källor och foto­­reaktiva läkemedel, vilket benämns som “Interstitial Photodynamic Therapy”, PDT, en behandlings­­metodik som är lämplig för invärtes solida tumörer av olika slag, t.ex. prostata och bukspott­körtel, men även andra indikationer som cancer i huvud och hals.

Ett hinder för att använda PDT-behandling rutinmässigt har varit svårigheten att styra ljuset så tumören att exponeras för rätt mängd ljus för att uppnå tillräcklig behandlingseffekt. SpectraCure har utvecklat dosplaneringsplattformen IDOSE® för just detta ändamål. SpectraCures system med mjukvaran IDOSE® har potential att göra interstitiell PDT-behandling noggrann, exakt och säker för varje patient.

I etablerad prostatacancervård är det normala att rikta in sig på att behandla hela körteln trots att själva cancertumören bara utgör en mindre del av volymen. Syftet med denna behandlingsstrategi är att inte riskera att missa någon del av cancertumören. Mot bakgrund av detta var intentionen med SpectraCures behandlingsmetod initialt att behandla prostatakörteln i sin helhet med maximalt antal ljusledare.

SpectraCure har sedan vidareutvecklat mjukvarusystemet IDOSE® vilket lett till en förbättrad precision och möjligheten att även utföra så kallad fokal PDT-behandling. Vid fokal behandling fokuseras enbart på behandling av själva cancertumören inne i prostata. Fokal PDT-behandling kräver att läkaren har information om placering och storlek av tumören, något som kan ges av exempelvis MR-bilder. Fokal PDT-behandling är främst aktuellt för två olika kategorier av prostatacancerpatienter. Den ena gruppen är patienter med primär prostatacancer med låg risk för spridning, och den andra gruppen är patienter som behandlats med strålbehandling, men fått återfall.

Om SpectraCures aktie

Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under symbolen ”SPEC”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: SpectraCure
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Finanstid

Veckans Aktie – Prolight Diagnostics

Bolag: Prolight Diagnostics Kortnamn: PRLD Lista: NGM Nordic Antal aktier: 149 104 183 St Aktiekurs vid analys: 2,605 SEK Marknadsvärde: 387...

Prolight Diagnostics
SpectraCure
18 Sep 2020 06:00

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om SpectraCure

SpectraCure

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerSPEC
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde904 MSEK
Omsättning17 MSEK
Vinst-15 MSEK
P/E-58.7
P/S59.2

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SpectraCure

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SpectraCure? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter

Twitter