GPX Medical - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med GPX Medical
Bildkälla:

Vad är GPX Medical?

GPX Medical

GPX Medicals vision är att för tidigt födda barn ska få en bättre start i livet. Genom att förse neonatalintensivvården med en banbrytande innovation för att övervaka barnets lungor som direkt varnar vid komplikationer uppgraderar bolaget vården av dessa utsatta barn och får en unik position på marknaden för pediatrisk medicinteknisk utrustning. GPXs unika och innovativa medicintekniska utrustning NEOLA® adresserar den globala marknaden för neonatalintensivvård.

Den patenterade tekniken kan användas för en konstant övervakning av lungorna hos för tidigt födda spädbarn. NEOLA® har en alarmfunktion som kan göra att allvarliga tillstånd som lungkollaps upptäcks direkt, istället för som i dag, först när de fysiska tecknen på att barnet inte mår bra är så synliga att de upptäcks av neonatalläkaren eller sjuksköterskan. Bolagets nuvarande produktprototyp har utvecklats i samarbete med ledande kliniska forskare inom neonatologi och använts vid forskningsstudier på nyfödda barn samt i pre-kliniska studier. Studierna har visat på metodens potential att mäta lungutfyllnad och syrgaskoncentration, samt förändringar av dessa parameter.

Bolaget är nu redo för att ta nästa steg och kommersialisera NEOLA® vilket innebär att ta den nuvarande produktprototypen till ett medicintekniskt instrument enligt medicintekniskt regelverk inom Europa och USA.

GPX Medical inledde under 2020 en process för att göra en börsnotering av bolagets aktie, en IPO på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | IPO.se

GPX Medicals vd köper teckningsoptioner från huvudägare

GPX Medicals vd Hanna Sjöström har köpt 312 500 teckningsoptioner av serie TO1 från huvudägaren Norsk Elektro Optikk.

GPX Medical
05 Oct 2020 04:03

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om GPX Medical

GPX Medical

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerGPXMED
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde32 MSEK
Vinst-7 MSEK
P/E-4.7
P/S10.9

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien GPX Medical

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om GPX Medical? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter