Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Sparebank 1 Ostfold Akershus
🤍  Skapa bevakning

Sparebank 1 Ostfold Akershus aktie (SOAG)

Om bolaget

På den här sidan samlar vi en stor mängd information om bolaget/aktien Sparebank 1 Ostfold Akershus, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, riktkurser, insynstransaktioner, blankningspositioner och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad händer med Sparebank 1 Ostfold Akershus? Varför stiger/sjunker aktien? Vad säger analysrekommendationerna? Är aktien köpvärd eller inte? Hur handlar insiders?

Vi tipsar också om vår smidiga app för bolagsbevakning, var du kan läsa mer om bolaget, se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget Sparebank 1 Ostfold Akershus!

Vad är Sparebank 1 Ostfold Akershus?

SpareBank 1 Østfold Akershus bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder finansiella tjänster inriktade mot försäkring, lån, sparande och pension. Olika tjänster inkluderar barn, hus- och intäktsförsäkring, bil- och bostadslån, samt traditionell kapitalförvaltning för mot aktie- och fondsparande. Tjänsterna erbjuds i stor lokal utsträckning, både till privatpersoner och bolag på den norska marknaden.

Ska man investera i Sparebank 1 Ostfold Akershus aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Sparebank 1 Ostfold Akershus utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Sparebank 1 Ostfold Akershus utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Sparebank 1 Ostfold Akershus rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2023-11-01.

Det är altså 37 dagar kvar till nästa rapport i Sparebank 1 Ostfold Akershus.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Liknande bolag som Sparebank 1 Ostfold Akershus

Ett sätt att lära sig mer om bolaget och branschen kan vara genom att även studera och läsa på mer om liknande bolag som befinner sig i samma, eller närliggande, bransch. Kanske finner du andra konkurrerande bolag som du är mer intresserad av att köpa aktier i? Eller kanske tror du starkt på hela branschen som helhet och vill sprida dina risker över flera bolag som rider på samma underliggande trend? Oavsett vilket listar vi nedan eventuella bolag (främst nordiska) som tillhör branschen Banker.

Oma Säästöpankki

Oma Säästöpankki bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder finansiella tjänster inriktade mot försäkring, lån, sparande och pension.

Läs mer om Oma Säästöpankki

Nordea Bank

Nordea bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inriktade mot både privat- och företagskunder, inkluderat traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande.

Läs mer om Nordea Bank

Nordea Bank

Nordea bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inriktade mot både privat- och företagskunder, inkluderat traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande.

Läs mer om Nordea Bank

Sparebank 1 Ostfold Akershus forum

Var kan jag diskutera Sparebank 1 Ostfold Akershus och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Sparebank 1 Ostfold Akershus: Sparebank 1 Ostfold Akershus forum.

När du har hittat ett aktieforum för Sparebank 1 Ostfold Akershus som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Sparebank 1 Ostfold Akershus

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus!

Handla aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Går Sparebank 1 Ostfold Akershus aktie att handla på börsen?

Ja, Sparebank 1 Ostfold Akershus är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Sparebank 1 Ostfold Akershus.

Vad har hänt med Sparebank 1 Ostfold Akershus aktien?

Här är den senaste nyheten där Sparebank 1 Ostfold Akershus nämns: Dagens aktierekommendationer – Re:NewCell med på listan.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Sparebank 1 Ostfold Akershus aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Sparebank 1 Ostfold Akershus aktien - är den övervärderad?

Sparebank 1 Ostfold Akershus kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Sparebank 1 Ostfold Akershus aktien - är den undervärderad?

Sparebank 1 Ostfold Akershus kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Sparebank 1 Ostfold Akershus aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Sparebank 1 Ostfold Akershus. Hos dessa nätmäklare kan du även se Sparebank 1 Ostfold Akershus aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Sparebank 1 Ostfold Akershus?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Sparebank 1 Ostfold Akershus på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Visa hela beskrivningen ▼
Om aktien
NamnSparebank 1 Ostfold Akershus
StatusNoterad
TickerSOAG
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
UtdelningJa
Första handelsdag01 Nov 2005
Nästa rapport01 Nov
Antal ägare Avanza16 st
Antal ägare Nordnet230 st

Sparebank 1 Ostfold Akershus aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Sparebank 1 Ostfold Akershus

Analysera Sparebank 1 Ostfold Akershus

Handla Sparebank 1 Ostfold Akershus

73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Sparebank 1 Ostfold Akershus

Oj, här var det tomt just nu.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Visa mer

Riktkurser Sparebank 1 Ostfold Akershus

Analyser Sparebank 1 Ostfold Akershus

Rapportestimat Sparebank 1 Ostfold Akershus

Podcasts Sparebank 1 Ostfold Akershus

Videos Sparebank 1 Ostfold Akershus

Nyhetsbrev

Mer från Börskollen

Köp aktien Sparebank 1 Ostfold Akershus

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.