Färsk mäklarstatistik från Nordnet – Kunderna köpte storbanker och H&M under mars
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Färsk mäklarstatistik från Nordnet – Kunderna köpte storbanker och H&M under mars

Färsk

Nätmäklaren Nordnets kunder köpte under mars storbanker och H&M medan man sålde av JM, Hexagon och Lundin Petroleum. Även Ericsson och Tesla tillhörde aktier som Nordnets kunder övergav. – Vi har under en lång tid sett ett stort intresse för investmentbolag. I mars tog storbankerna den postionen, delvis på grund av en bra nivå på utdelningar.

Anmärkningsvärt är att Nordea saknas på listan så det verkar inte som att privatspararna omedelbart omfamnar årsstämmans beslut att flytta bolaget till Finland. Källskatt på utdelningen efter att Nordea flyttar till Helsingfors kan också vara en starkt bidragande orsak till att spararna väljer de andra bankerna istället , säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, i en kommentar. H&M köps trots nedgången.

– Det är uppenbart att spararna under en längre tid sett möjligheter att komma in på lägre nivåer i H&M. Att lyckas tajma botten är dock oerhört svårt och marknadens förtroende för H&M är för tillfället lågt. Två nycklar för bolaget blir om man i år lyckas öka försäljningen som man förutspått och samtidigt får ned lagervärdet.

Då finns det möjligheter till en positiv kursreaktion. I närtid finns det få faktorer som talar för att botten är nådd , säger Joakim Bornold. Mest köpta aktier Mest sålda aktier SEB JM Handelsbanken Hexagon Hennes & Mauritz Lundin Petroleum Leovegas Ericsson Swedbank Astrazeneca SSAB Tesla Autoliv Castellum Clas Ohlson Telia Nokia NetEnt Bure Mycronic Swedbank och SEB – kursgraferna i närbild Gapen som syns i kursgraferna är den utdelning som har avskiljts från bolagen.

Inlägget Färsk mäklarstatistik från Nordnet – Kunderna köpte storbanker och H&M under mars dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt