Sista chansen att bli delägare i investmentbolaget GOKAP Invest – Fokus på innovativa onoterade tillväxtbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att bli delägare i investmentbolaget GOKAP Invest – Fokus på innovativa onoterade tillväxtbolag

Sista

Vill du investera i onoterade tillväxtbolag och samtidigt få en god riskspridning? Nu finns möjligheten att bli delägare i investmentbolaget GOKAP Invest som investerar i innovativa, onoterade bolag med målet att generera en god avkastning för sina aktieägare.

GOKAP Invest bildades i januari 2018 och har sedan dess gjort 17 investeringar, varav ett innehav har sålts av genom en publik IPO – Monivent, som arbetar med andningsstöd för nyfödda bebisar. Avkastningen för försäljningen uppgick till 63 procent och värdeökningen för resterande portföljbolag summeras till i genomsnitt 32 procent sedan initial investering.

Nu vill GOKAP ta in ytterligare kapital genom en nyemission för att kunna utöka sin bolagsportfölj. Emissionen riktar sig mot befintliga såväl som nya aktieägare. Teckningstiden löper fram till den 17 december 2021 och emissionsbeloppet är max 10 miljoner kronor. Det tillkommande kapitalet ska stärka GOKAPs kapacitet för tilläggsinvesteringar i de utvalda innehaven samt investeras i nya spännande tillväxtbolag.

3 skäl att investera i GOKAP Invest

  1. Låga förvaltningskostnader för att maximera kapital till investeringar. GOKAP har mycket låga förvaltningskostnader. Bolagets strategi är att hålla nere förvaltningskostnaderna, med syftet att så mycket pengar som möjligt ska gå till direkta investeringar i nya och befintliga portföljbolag.
  2. Stark avkastning. GOKAPs innehav har hittills haft en värdeökning på i genomsnitt 32 procent sedan investeringstillfället, utöver avkastningen på 63 procent från försäljningen av innehavet i Monivent.
  3. God riskspridning. Det är få aktieägare som har möjlighet att gå in med stora belopp i flera onoterade bolag. Genom en investering i GOKAP ges du som delägare en möjlighet att få exponering mot en portfölj av innovativa onoterade bolag – och samtidigt en rimlig diversifiering och riskspridning.

GOKAP investerar i många branscher – Allt från läkemedel till musik

GOKAP investerar i många olika branscher, med exempelvis flera innehav inom Life Science och läkemedel. Ett av portföljbolagen erbjuder en effektiv cancerbehandling mot långt gången blåscancer och ett annat ger musikproducenter möjlighet att sälja av sina immateriella rättigheter genom blockchainteknik.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: tom. 17 december 2021
  • Teckningskurs: 2 SEK/aktie
  • Emissionsvolym: 10 MSEK
  • Bolagsvärde (pre-money): 30 MSEK
  • Teckning: sker i poster om 5 000 aktier, dvs. minsta teckningspost är 10 000 kronor
Läs mer och investera i GOKAP


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt